Om Oss

Välkommen hit! Här kommer en kort presentation om oss, Oskar & Sofia – skaparna av Vara Vegan. 

Vi är två veganer som är födda -93 och lever tillsammans i Helsingborg. Vara Vegan startades vid årskiftet 2018-2019 och är vår gemensamma plattform. Trots att veganism är väl utbrett runt om i världen, upplever vi att det fortfarande saknas otroligt mycket kunskap och förståelse kring ämnet. Det finns även mängder av fördomar som vi önskar slå hål på genom att visa vilka vi är och hur vi lever.

Oskar Svensson, är född och uppvuxen i en by utanför Helsingborg som heter Bjuv. Jag är utbildad civilekonom med en Masterexamen från Högskolan Kristianstad med inriktning på Internationellt Företagande och Marknadsföring. Arbetar som VD-assistent och Managementkonsult på do-be consulting i Malmö/Stockholm. Jag har varit vegan sedan våren 2017 och var dessförinnan vegetarian sedan december 2016. 

Sofia Karlsson, är född och uppvuxen i Tingsryd i de småländska skogarna. Jag har en kandidatexamen i Ekonomi med inriktning på internationellt företagande och marknadsföring. Jobbar för närvarande som Marknadsprojektledare i försäkringsbranschen. Jag introducerades till den veganska kosten via Oskar, våren 2017. Den veganska livsstilen är ett fantastiskt beslut som bidrar till en fantastisk hälsa, djurens välmående och miljöns framtid!