Quinoasallad med ugnsrostad sötpotatis

19 oktober, 2019 0 av Varavegan

En härlig och proteinrik quinoasallad med ugnsrostad sötpotatis. Passar bra när som på året där man kan passa på när det är lite rea på sötpotatisen i livsmedelsbutiken. För att toppa salladen och få med ännu mer protein kan man med fördela toppa med olika sorters rostade nötter.

Ingredienser:
800 g sötpotatis
½ dl bbq-sås
1 nypa chiliflakes
3 dl quinoa
1 tärning grönsaksbuljong
1 påse bladspenat, ca 70g
½ gurka
1 förpackning körsbärstomater, ca 250g
1 burk blandade kokta bönor, ca 230g avrunnen vikt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225˚. Skala och tärna sötpotatisen och blanda med Bbq-sås, chiliflakes, salt och peppar och sprid ut på en ugnsplåt. Sätt in ugnsplåten mitt i ugnen och rosta tills sötpotatisen är mjuk, 15-20 minuter. Koka quiona i grönsaksbuljong enligt anvisning på paketet. Blanda ihop spenat, halverade tomater, tärningsskivad gurka samt sköljda och de avrunna kokta bönorna. Låt sedan quinoan och sötpotatisen svalna något innan allt blandas ihop.
Klart! Toppa gärna med lite olika sorter rostade nötter på din quinoasallad med ugnsrostad sötpotatis.

Hoppas det smakar! Glöm inte att kolla in våra andra recept.