Sojafärsgryta med Curry

15 oktober, 2019 0 av Varavegan

Här kommer ett recept på en sojafärsgryta med curry som passar bra att laga i storkok om man så skulle önska. Det går bra att byta ut pasta mot ris, bulgur eller couscous. Vilket kan vara ett gott tips om man gör ett storkok men ändå vill ha lite variation.

Ingredienser:
Pasta
0,5 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl torkad sojafärs (Går bra med fryst sojafärs, ta mer om ni använder fryst sojafärs)
1 äpple
4 msk vetemjöl
2,5 dl havregrädde
1 dl havredryck
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk currypulver
0,5 tsk gurkmeja
3 krm cayennepeppar

4 portioner

Gör såhär:
Börja koka vattnet till pastan och förbered sedan såsen. Skala och finhacka löken, skala och riv äpplet. Skala och pressa vitlöken. Fräs sedan lök, äpple, sojafärs samt pressad vitlök i olivoljan i 3 minuter. Rör om då och då. Tillsätt curry, cayennepeppar, salt och peppar. Rör ut mjölet i grytan. Rör i grädde samt havredryck. Koka ihop allt i cirka 5-10 minuter. Koka pastan under tiden. Smaka av med curry, salt och peppar.

Servera gärna med lite färsk bladspenat, tärnad gurka och tomater! Vi hoppas att denna sojafärsgryta med curry ska smaka.