Vara Vegan i Prag

Vara Vegan i Prag

26 mars, 2019 0 av Varavegan

Var kan man äta som vegan i Prag? Vi har några tips på var man kan gå för att njuta av vegansk mat i Prag. Sommaren 2017 hade vi en weekend i Prag och blev bortskämda utav Prags fantastiska utbud av vegansk mat.

Lehká hlava – Är en systerrestaurang till MAITREA som inte riktigt har samma atmosfär eller lokalutrymme. Menyn erbjuder ungefär samma rätter som MAITREA fast färre rätter. Väldigt god mat och samma prisklass som MAITREA. Rekommenderas.

MAITREA – Systerrestaurang till Lehka hlava som är en större och mer omfattande version av Lehka hlava. Helvegetarisk restaurang som har en del veganska rätter också. Rena himmelriket för vegetarianer och veganer med stor variation bland rätterna. De flesta vegetariska rätter går även att få som veganska. Det finns allt från burgare, asiatiskt, tacos till tjeckiska rätter. Servicen var bra när vi var där och det var billigt jämfört med Sverige. Atmosfären är god och miljön påminner om natur, mindfullness och själen med färgglada målningar på väggarna. Bilden i inlägget är från MAITREA. Rekommenderas.

Estrella restaurant – Ett originellt och mysigt litet hak som erbjuder vegetariska rätter. När vi kom dit var det relativt fullt men ägaren fixade snabbt en plats bredvid två andra vid ett runt bord. Förutom god service och bemötande så var maten fantastiskt god med extremt billigt vin som dricka. Förutom en god huvudrätt fanns det många goda förrätter och efterrätter att välja till. Rekommenderas.

Loving Hut (Dům Černá labuť ) – Loving Hut är en vegansk restaurangkedja som serverar en buffé och har flertalet restauranger i Prag. Allt från små hak till restauranger i shoppingcenter och större restauranger. Vi var och åt på en större restaurang och åt från deras buffé. Buffén erbjöd en stor variation av olika rätter. Som man alltid gör på en buffé så tar man för mycket mat för att man vill prova alla rätter. Maten var god men inte mer än så. Ett bra alternativ för den som är hungrig alternativt vill ha något snabbt att äta.

Etnosvet – En lite finare restaurang som serverar vegetariska och veganska rätter. Här bokade vi bord för en kväll och fick avnjuta en fantastisk måltid på deras bakgård. På bakgården fanns det gröna växter som klängde på väggarna och skapade en oerhört mysig atmosfär. Till maten drack vi ett tjeckiskt rosevin som var lokalt producerat. Bra bemötande och hjälplig personal gjorde vistelsen till en perfekt sådan. Något dyrare än övriga restauranger men fortfarande billigt jämfört med priserna i Sverige. Rekommenderas.

Nu vet ni hur lätt det är att vara vegan i Prag. Hoppas att ni får en trevlig vistelse i Prag och njuter av dess veganska utbud. Vilka ställen har ni besökt i Prag och hur var dem ställena?

Veganska burgare från MAITREA i Prag.

Kolla gärna in vilka caféer/restauranger vi rekommenderar i Barcelona.