Vara Vegan i Barcelona

Vara Vegan i Barcelona

5 februari, 2019 1 av Varavegan

Nu är det hög tid att presentera ett perfekt resmål som vegan – nämligen fantastiska Barcelona. Jag (Sofia) bodde i Barcelona hösten 2016 och har rest tillbaka 2 gånger sedan dess. Förutom det faktum att man kan kombinera storstad med strandhäng, så finns det ett otroligt brett utbud av vegansk mat. Allt ifrån små genuina veganska caféer, falafelhak till finare veganska restauranger. Det är med andra ord enkelt att vara vegan i Barcelona. Här kommer ett par av mina favoritställen, hoppas ni uppskattar tipsen!

Brunch & Cake – Magiskt brunchställe som finns på flera ställen i Barcelona, bland annat Carrer d’Enric Granados och Passeig de Joan de Borbó. Sistnämnda ligger väldigt nära stranden. På Brunch & Cake bjuds det på riktigt goda och nyttiga brunch-rätter samt magiska smoothies. Ett riktigt populärt ställe – så bli inte förvånad om du får köa en stund innan du får plats!

The Green Spot – En finare restaurang med 100 % vegansk meny. Mycket god mat och trevlig stämning. Hittas på Carrer de la Reina Cristina 12.

The Cat Bar – Goda burgare med katt-inspirerad stämning! Kort och gott ett hippt ställe med 100 % veganska burgare. Otroligt gott! Carrer de la Bòria 17.

Maoz – Falafel går alltid hem! Här får man en falafel i pitabröd för 5 euro. Det finns ett fåtal sittplatser men det mest optimala är att ta med sig maten och äta medans man strosar runt. Ligger anslutning till La Rambla, Carrer de Ferran 13.

Flax & Kale – Här erbjuds dagens alla mål, från frukost till middag och allt där i mellan. Flax & Kale erbjuder nyttiga och hälsosamma rätter samt super-smoothies. Majoriteten av rätterna är helt veganska och menyerna visar tydligt vad som är veganskt/raw/glutenfritt etc. Carrer dels Tallers 74b.