Medelhavsmarinerad aubergine med hasselbackspotatis

Medelhavsmarinerad aubergine med hasselbackspotatis

3 februari, 2019 0 av Varavegan

Vi blev inspirerade av att laga en medelhavsrätt på veganskt vis och bestämde oss då för att pröva oss fram till ett nytt recept. Resultatet blev en medelhavsmarinerad aubergine med hasselbackspotatis och tzatsiki. En enkel rätt som inte kräver mycket tid då allt tillagas i ugnen. Hoppas det smakar. Tillagningstid: 45-60 minuter.

Ingredienser:
2 st aubergine
1 st tomat
1 st röd paprika
1 knippe sparris
Oregano

Marinad:
1 dl olivolja
1 pressad citronsaft
2 vitlöksklyftor, finrivna
1 dl finhackad timjan
Lite chillipulver
Salt och svartpeppar

Tillbehör:
Grekiska oliver med smak av vitlök
Grekisk sallad
Vegansk Tzatsiki
Vegansk fetaost

Gör så här:
Skala potatisen och skär snitt i potatisen. Lägg lite mjölkfritt margarin på varje potatis och strö på salt, peppar och skorpmjöl. Sätt in i ugnen på 200 grader i 30-40 minuter, beroende på storlek.

Skölj auberginerna och dela på mitten. Lägg flingsalt på auberginen för att suga ut vätskan. Bland ihop alla ingredienser till marinaden och häll sedan ut marinaden i en ugnssäker form. När auberginerna har svettats ut vätska i 5-10 minuter, lägg dem då upp och ner i den ugnsäkra formen så att auberginerna kan suga upp resterande marinad. Vänd auberginerna efter 5-10 minuter och häll resterande marinad som ej sugits upp på auberginerna. Lägg i sparris, tomatskivor och paprikaskrivor i ugnsformen. Häll på lite olivolja och krydda med salt, peppar och oregano. Sätt in i ugnen i 25-40 minuter, beroende på storlek. Ta ut ugnsformen med aubergine och servera med hasselbackspotatis, grekiska oliver, grekisk sallad, vegansk tzatsiki och vegansk fetaost.

Tips:
Om ni vill ha lite mer smak på auberginen så kan ni med fördel marinera lite längre. Förbered aubergine och marinad i en påse i kylen några timmar innan det är dags att laga maten.

In i ugnen..
medelhavsmarinerad aubergine med hasselbackspotatis
Färdig att ätas: Medelhavsmarinerad aubergine med hasselbackspotatis