Recept

Medelhavsmarinerad aubergine med hasselbackspotatis

Vi blev inspirerade av att laga en medelhavsrätt på veganskt vis och bestämde oss då för att pröva oss fram till ett nytt recept. Resultatet blev en medelhavsmarinerad aubergine med hasselbackspotatis och tzatsiki. En enkel rätt som inte kräver mycket tid då allt tillagas i ugnen. Hoppas det smakar. Tillagningstid: 45-60 minuter.

Ingredienser:
2 st aubergine
1 st tomat
1 st röd paprika
1 knippe sparris
Oregano

Marinad:
1 dl olivolja
1 pressad citronsaft
2 vitlöksklyftor, finrivna
1 dl finhackad timjan
Lite chillipulver
Salt och svartpeppar

Tillbehör:
Grekiska oliver med smak av vitlök
Grekisk sallad
Vegansk Tzatsiki
Vegansk fetaost

Gör så här:
Skala potatisen och skär snitt i potatisen. Lägg lite mjölkfritt margarin på varje potatis och strö på salt, peppar och skorpmjöl. Sätt in i ugnen på 200 grader i 30-40 minuter, beroende på storlek.

Skölj auberginerna och dela på mitten. Lägg flingsalt på auberginen för att suga ut vätskan. Bland ihop alla ingredienser till marinaden och häll sedan ut marinaden i en ugnssäker form. När auberginerna har svettats ut vätska i 5-10 minuter, lägg dem då upp och ner i den ugnsäkra formen så att auberginerna kan suga upp marinaden. Vänd auberginerna efter 5-10 minuter och häll resterande marinad som ej sugits upp på auberginerna. Lägg i sparris, tomatskivor och paprikaskrivor i ugnsformen. Häll på lite olivolja och krydda med salt, peppar och oregano. Sätt in i ugnen i 25-40 minuter, beroende på storlek.

In i ugnen..
Färdig att ätas: Medelhavsmarinerad aubergine med hasselbackspotatis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *