Hemmagjord vegansk schnitzel

Hemmagjord vegansk schnitzel

23 januari, 2019 0 av Varavegan

Det är nog inte bara vi som har upptäckt det fantastiska utbudet på vegansk schnitzel, våra favoriter är från Anammas eller Ica ’Gott Liv’? Vi har fastnat specifikt för Icas veganska schnitzel från deras varumärke ”Gott-Liv” som innehåller en hel del veganska produkter. God smak och krispig yta som dessutom endast behövs stekas till, väldigt snabbt och gott att tillaga efter en dag på jobbet. Men nu har vi faktiskt testat att göra en egen vegansk schnitzel, helt improviserat men fantastiskt gott! Detta recept räcker till ca 10 tunna schnitzlar.

Ingredienser:

1 pkt marinerad tofu (Kung Markatta)
1 pkt små vita bönor (Go Green)
2 dl maizena
1 dl ströbröd
2 tsk grönsaksfond
1 tsk sambal olek
1 tsk jordnötssmör
1 msk ljus soja
1 chiaägg (1 msk chiafrön, 2 msk vatten)
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk färsk riven ingefära
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk chilipeppar
Lite pressad citron
Panko/ströbröd till panering

Gör såhär:

Börja med att ta fram ett litet glas och häll i 1 msk chiafrön och 2 msk vatten. Låt svälla i ca 10 min. Lägg därefter samtliga ingredienser (förutom panko) i en matberedare med kniv. Mixa tills allting är en smetig röra. Ställ sedan röran kylen i ca 30 min. Därefter är det dags att forma smeten till ca 10 tunna schnitzlar. Forma till tunna schnitzlar och vänd dem i rikligt med panko. Bli inte orolig om smeten känns väldigt kletig. Vi använde en stekspade när vi vände schnitzlen i panko, det var enklare än att jobba med händerna. Stek därefter schnitzlarna i rikligt med olja så dem får en fin stekyta. Klart, svårare än så är det inte!

Servera gärna med klyftpotatis, morötter, röd lök, broccoli och lite örtkryddor som värms i ugnen. En god svampsås och en fräsch sallad!

Hoppas det smakar!