Recept

Hemmagjord schnitzel

Det är nog inte bara vi som har upptäckt Anammas eller Icas vego-schnitzlar? Vi har fastnat specifikt för Icas. God smak och krispig yta. Men nu har vi faktiskt testat att göra en egen vegoschnitzel, helt improviserat men fantastiskt gott! Receptet räcker till ca 10 tunna schnitzlar.

Ingredienser:
1 pkt marinerad tofu (Kung Markatta)
1 pkt små vita bönor (Go Green)
2 dl maizena
1 dl ströbröd
2 tsk grönsaksfond
1 tsk sambal olek
1 tsk jordnötssmör
1 msk ljus soja
1 chiaägg (1 msk chifrön, 2 msk vatten)
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk färsk riven ingefära
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk chilipeppar
Lite pressad citron
Panko/ströbröd till panering

Gör såhär:
Börja med att ta fram ett litet glas och häll i 1 msk chiafrön och 2 msk vatten. Låt svälla i ca 10 min. Lägg därefter samtliga ingredienser (förutom panko) i en matberedare med kniv. Mixa tills allting är en smetig röra. Ställ sedan röran kylen i ca 30 min. Därefter är det dags att forma smeten till ca 10 tunna schnitzlar. Forma till tunna schnitzlar och vänd dem i rikligt med panko. Bli inte orolig om smeten känns väldigt kletig. Vi använde en stekspade när vi vände schnitzlen i panko, det var enklare än att jobba med händerna. Stek därefter schnitzlarna i rikligt med olja så dem får en fin stekyta. Servera med valfritt tillbehör. Klart, svårare än så är det inte!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *